Index Vakbarát Hírportál

Tizenkét lázadót öltek meg Csecsenföldön és Dagesztánban

2009. július 12., vasárnap 13:47 | aznap frissítve

Tizenkét feltételezett lázadót öltek meg a rendfenntartók az elmúlt huszonnégy órában az Oroszországhoz tartozó észak-kaukázusi Csecsenföldön és Dagesztánban az orosz média vasárnapi jelentése szerint.

A csecsen fővárosban, Groznijban vasárnapra virradóra egy személygépkocsi utasai rálőttek a rendőrökre, akik három támadóval végeztek, közölte egy rendőrségi forrás az Interfax hírügynökséggel. Előző nap délután Bamut közelében egy erdős területen tört ki lövöldözés lázadók és a belügyi erők között, négy felkelő meghalt.

A Csecsenfölddel keletről határos Dagesztánban vasárnapra virradóra öt fegyveressel végeztek egy incidens során az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) emberei.

Csecsenföldön, a vele nyugatról határos Ingusföldön és Dagesztánban iszlamista lázadók egy pontosan nem körvonalazott észak-kaukázusi "emírség" létrehozásáért harcolnak. A korábban főként Csecsenföldet sújtó összecsapások mára javarészt elcsitultak, a harcok súlypontja a jelek szerint Ingusföldre és Dagesztánra tevődött át.

Rovatok