Index Vakbarát Hírportál

Szabadkőműveseket vettek őrizetbe a Fidzsi-szigeteken

2009. július 16., csütörtök 09:20

Őrizetbe vették egy szabadkőműves gyűlés részvevőit a Fidzsi-szigeteken. A gyűlés egyik új-zélandi részvevője szerint a fidzsi-szigeteki Denerauban jöttek össze, írja a New Zealand Herald. A Lautoka Szabadkőműves Páholy 14 tagjának találkozóját azonban dörömbölés szakította félbe. Az ajtóban a rendőrök álltak, és dühödt falubeliek, akik szerint odabent boszorkányság zajlott.

A rendőrök aztán bevitték az egész társaságot, és átkutatták a házat. Több tárgyat is lefoglaltak, egyebek mellett pálcákat, iránytűket és egy koponyát. A részvevő elmondta, hogy a páholy titkára hiába mutatta a rendőröknek az engedélyüket, feltételezett boszorkányság miatt nem engedték el őket. Az új-zélandi férfi szerint egy "kényelmetlen, forró cellában" eltöltött éjszaka után végül a fidzsi-szigeteki kormányfő irodájából szóltak le, hogy bocsássák szabadon a társaságot.

A szabadkőművesek világmozgalma több száz évre nyúlik vissza. Tagjaik titoktartási kötelezettsége miatt számos legenda övezi a szervezetet, és a gyűléseikhez kötődő rituálékat.

Rovatok