Index Vakbarát Hírportál

Kivégezték Danielle Simpsont Texasban

2009. november 19., csütörtök 06:42

Kivégeztek egy halálraítéltet az Egyesült Államokban, Texas államban. A férfit egy 84 éves nő meggyilkolásának vádjával ítéltek halálra, írta csütörtökön az AFP. Az ítéletet méreginjekcióval hajtották végre.

Danielle Simpson a vád szerint 2000-ben ölte meg az idős asszonyt. A férfi, akkor még csak 20 évesen, az öccsével és 17 éves feleségével együtt betört a nő lakásába, a Texas állambeli Palestine településen. Az asszony, Geraldine Davidson a rabláskor érkezett haza, ezért megkötözték, betömték a száját, majd egy követ kötöttek a lábához, és egy autóba zárva a Nueces folyóba hajtottak - ahol a nő belefulladt a vízbe.

Simpson idén nyáron úgy határozott, hogy szakít minden eddigi fellebbezési kérvénnyel, és önként kéri a kivégzését. De az utóbbi napokban a férfi megváltoztatta a véleményét, és arra kérte az ügyvédjét, hogy ismét folyamodjon az ítélet végrehajtásának halasztásáért.

Simpsonnal együtt Texasban idén már 22 halálraítéltet végeztek ki. Az amerikai államban 1976-ban vezették be újra a halálos ítéletet, azóta 445 embert végeztek ki Texasban.

Rovatok