Index Vakbarát Hírportál

Folytatják az elsüllyedt indonéz komp utasainak keresését

2009. november 23., hétfő 08:16 | aznap frissítve

Újraindult a kutatás hétfőn a vasárnap elsüllyedt indonéz komp eltűntként nyilvántartott 21 utasa után Szumátra szigetének partjai előtt. A hatóságok legfrissebb számvetése szerint a katasztrófának legalább 29 halálos áldozata van. Több mint 300 emberrel a fedélzetén süllyedt el a komp Szumátra szigetének partjai előtt, közülük 254-et sikerült kimenteni.

A Dumai Express 10 nevű hajó Szingapúr közelében lévő Karimun szigeténél süllyedt el helyi idő szerint vasárnap délelőtt 10 óra körül. A balesetet nagy valószínűséggel a viharos időjárás okozta. Az indonéz haditengerészet parancsnoka szerint hatalmas hullámok csapódtak a hajó orrészének, víz kezdett beszivárogni a hajótestbe, és a jármű 30 perc alatt elsüllyedt. A túlélőket a közelben közlekedő hajók emelték a fedélzetükre, és a közeli szigetre szállították.

Félórával a Dumai Express 10 elsüllyedése előtt egy másik komp, a Dumai Express 15 futott zátonyra a térségben. A hajó fedélzetén 278 ember tartózkodott, és mindnyájan túlélték a balesetet.

Rovatok