Index Vakbarát Hírportál

Putyin gondolkozik az elnökválasztáson

2009. december 3., csütörtök 15:07 | aznap frissítve

Vlagyimir Putyin csütörtökön egy hagyományossá vált médiabeszélgetésen azt mondta, megfontolja, hogy induljon-e a 2012-ben esedékes elnökválasztáson.  Arra a kérdésre, hogy nem távozik-e a politikából, nem akar-e magánember lenni, azt válaszolta: "Azt aztán várhatják!"

Az orosz kormányfő abban az élő adásban beszélt erről, amelyben az előre kiválogatott és az adás idején feltett kérdésekre válaszolt, a műsort két országos tévéadó és két rádióállomás is közvetítette. Putyin nyolcadszor vett részt az általa még elnökként bevezetett műsorban, amelyhez kétmilliónál is több kérdést kapott telefonon és az interneten.

Úgy vélte, a világ és Oroszország túljutott a gazdasági válság mélypontján, de "viharos események" még várhatók. A válaszokat az orosz gazdaság helyzetének ismertetésére felhasználva elmondta, hogy a gazdaság teljesítménye az utóbbi hónapokban havi fél százalékkal növekedett, s ez a folyamat jövőre várhatóan felgyorsul, de a GDP idén várhatóan 8,5-8,7 százalékkal esik vissza.

A kormányfő a múlt pénteki vonatrobbantással összefüggésben továbbra is a terrorizmus jelentős veszélyének tudatosítására és éberségre szólította fel az orosz embereket.

Rovatok