Index Vakbarát Hírportál

A Fülöp-szigeteken kiszabadítottak egy elrabolt indiai üzletembert

2009. december 6., vasárnap 12:12 | aznap frissítve

Kiszabadítottak egy indiai üzletembert az emberrablók fogságából a Fülöp-szigeteki kommandósok, és megöltek hat túszejtőt vasárnap Manila közelében, közölték a hatóságok. A rendőrség kommandósai a katonai hírszerzés ügynökeivel együtt rohamozták meg éjfél után a túszejtők rejtekhelyét a Manilától északra fekvő Calumpit településen, és megöltek három emberrablót.

Az 52 éves indiai üzletembernek, Avtan Szinghnek nem esett baja, egy szobában volt megkötözve. Isagani Nerez rendőrparancsnok közlése szerint három másik emberrabló a túszmentő akció előtt két órával elhagyta a helyszínt, őket Manilától mintegy 50 kilométerre északra, tűzharcban lőtték le a rendőrök. Az indiai üzletembert - egy hitelközvetítő vállalat tulajdonosát - pénteken rabolták el Manila egyik külvárosában.

Az emberrablók váltságdíjat követeltek a túsz feleségétől. A váltságdíj átadásakor a rendőrség a túszejtők nyomába eredt. A rajtaütés során megtalálták a 75 ezer peso (1630 dollár) váltságdíjat, és fegyvereket is lefoglaltak ez emberrablóknál. A Fülöp-szigeteken az idén legalább 47 feltételezett túszejtőt öltek meg és közel hatvanat vettek őrizetbe a rendfenntartó erők.

Rovatok