Index Vakbarát Hírportál

Castro cinizmussal vádolta meg Obamát

2009. december 10., csütörtök 07:14

Cinizmussal vádolta meg az amerikai elnököt a Nobel-békedíj elfogadása miatt Fidel Castro volt kubai vezető. Castro szerint Barack Obama akkor döntött a megtisztelő díj átvételéről, miután már elhatározta, hogy folytatja az afganisztáni háborút.

A közép-európai idő szerint csütörtökön az interneten megjelent írásában Castro kifejtette: a West Point-i katonai akadémián elmondott Obama-beszéd hallatán az a benyomás alakult ki benne, hogy az amerikai elnök érvelései semmiben sem különböznek elődje, George Bushétól.

Castro élesen bírálta az amerikai elnököt, mert az afganisztáni amerikai csapaterősítés bejelentésékor nem tett említést az Irakban és Afganisztánban meghaltak sokaságáról, köztük a gyermekáldozatokról, és azokról a milliókról, akik a két országban a háború miatt szenvednek.

Obama csütörtökön Oslóban veszi át a Nobel-békedíjat, és a visszavonult kubai vezető szerint újabb teátrális beszéd várható, amely leleplezni igyekszik majd annak az imperialista nagyhatalomnak a tényleges jellegét, amely szerte a világon katonai támaszpontokat épített ki.

Rovatok