Index Vakbarát Hírportál

John Edwards elismerte apaságát

2010. január 21., csütörtök 19:45

Elismerte házasságon kívüli kapcsolatából született kislányának apaságát csütörtökön John Edwards korábbi amerikai szenátor, az elnökjelöltségért többször is ringbe szálló amerikai demokrata párti politikus.

Edwards 2004-ben John Kerry alelnökjelöltjeként országos ismertségre tett szert, majd négy év múlva az előválasztásokon ismét harcba szállt a Demokrata Párt elnökjelöltségéért, amelyet végül Barack Obama szerzett meg. A politikus - korábban Észak-Karolinai szenátor - második elnökjelöltségi kampánya előtt vette fel stábjába Rielle Huntert, akivel viszonyt kezdett.

A jogász Edwards később elismerte a házasságon kívüli kapcsolatot, azt viszont egészen idáig nem, hogy ő lenne a 2008. február 27-én született kislány, Frances Quinn apja. A politikus sokáig azt próbálta elhitetni a közvéleménnyel, hogy kampánysegédje, Andrew Young a gyerek apja. Young hamarosan megjelenő botránykönyvében azt állítja, hogy a családos Edwards még a DNS-teszt eredményének meghamisítására is rá akarta bírni.

Csütörtökön kiadott közleményben a politikus viszont már bevallotta, hogy ő a kisgyerek apja, és sajnálatát is kifejezte, amiért korábban tagadta az apaságot. "Mindent megteszek, ami a hatalmamban áll, hogy támogassam a kislányt" - fogalmazott Edwards, aki reméli, gyermeke egy napon megbocsát neki.

John Edwards több mint 30 éve nős, felesége, Elizabeth 2007 márciusa óta gyógyíthatatlan rákbetegséggel küzd. Elizabeth Edwards a botrány ellenére kitartott férje mellett, bár internetes források szerint már különváltak. A házaspárnak négy gyereke született, legidősebb fiuk azonban 1996-ban halálos autóbalesetet szenvedett. Két kisebb gyerekük ezt követően jött világra, amikor Elizabeth Edwards már 48, illetve 50 éves volt.

Rovatok