Index Vakbarát Hírportál

Berlusconi szedi a cókmókját

2010. február 8., hétfő 16:58

Olaszország válófélben lévő miniszterelnöke a Macherióban lévő luxusvilláját átengedi feleségének, Veronica Lariónak és három közös gyermeküknek, ő maga pedig a Lesmóban álló Gernetto Villába költözik. Az Il Giornale milánói napilap szerint a 18. század közepén neoklasszicista stílusban épült, felújított házat egy 350 ezer négyzetméteres kert veszi körül.

Az épület renoválásával egy neves építészekből álló csoportot bíztak meg. A villa egyik tornyában öt apartmant alakítottak ki, amelyekben Berlusconi a jövőben neves vendégeket fogad. A Villa Gernetto első prominens vendégét, Jadranka Kosor horvát miniszterelnök hétfőre várták a birtokra. A Berlusconi-család eddig a Milánó közelében lévő Macherióban álló hatalmas, 19. századi villában lakott.

Berlusconi és Lario válásának folyamata során jelenleg a miniszterelnök médiabirodalmának gyermekei közti felosztása áll a középpontban. Három fiatalabb gyermeke - Barbara (26), Eleonóra (24) és Luigi (22) - Veronica Lariótól, két idősebb gyermeke - Marina (44) és Pier Silvio (41) - pedig a miniszterelnök első házasságából születtek.

Veronica Lario azért harcol, hogy egyenlő arányban osszák fel a vagyont az öt gyermek között. Attól fél ugyanis, hogy Marina és Pier Silvio, akik apjuk tv-holdingját is vezetik, előnyben részesülnek majd a vagyonelosztásnál. Olasz sajtóértesülések szerint kedden kerül sor egy találkozóra a miniszterelnök és öt gyermeke között, amelynek során a "Berlusconi-birodalom" felosztásáról tárgyalnak majd.

Rovatok