Index Vakbarát Hírportál

Megerősítették a szerb vezetők védelmét

2010. április 13., kedd 15:03

A szervezett bűnözőktől érkező fenyegetés miatt megerősítették a vezető szerb politikusok védelmét, jelentette ki Slobodan Homen szerb belügyi államtitkár. A szakember szerint a politikusok veszélyeztetettsége megnőtt azóta, hogy mintegy egy évvel ezelőtt életbe lépett a bűnözők törvénytelenül szerzett vagyonának elkobzását lehetővé tevő törvény, s az állam nagyobb határozottsággal lépett fel a szervezett bűnözéssel szemben.

Slobodan Homen közölte, hogy az alvilág célpontként szemelte ki Boris Tadic államfőt, a szervezett bűnözés ügyeiben eljáró Miljko Radosavljevic ügyészt, Snezana Malovic igazságügyi minisztert és őt magát is.

A szolgálataink által gyűjtött információk szerint kidolgozták több, a szervezett bűnözőket üldöző személy és magas rangú állami vezető meggyilkolásának tervét - mondta, hozzátéve: a gyilkosságokat Belgrádban élő montenegrói bérgyilkosok hajtották volna végre. A tervezett gyilkosságok előkészítése során a szervezett alvilághoz tartozók fényképeket készítettek a célszemélyek otthonairól, megfigyelték családtagjaikat, legközelebbi munkatársaikat, s barátaikat, hogy képet alkothassanak az illető hétköznapi rendszeres tevékenységéről.

Rovatok