Index Vakbarát Hírportál

Kalapáccsal támadt óvodásokra egy újabb kínai ámokfutó

2010. április 30., péntek 08:22

Kalapáccsal rontott a gyerekekre egy férfi egy Santung (Shandong) tartománybeli óvodában. A támadás után leöntötte magát benzinnel, és megragadott két kisgyereket. Ám mielőtt még lángba borította saját magát, két óvónőnek sikerült kitépnie karjaiból a gyerekeket, akiknek így nem esett bántódásuk.

A férfi a helyszínen meghalt. A kalapáccsal megsebesített kisgyerekeket kórházba vitték, egyikük állapota sem életveszélyes.

Egy hónapon belül ez volt a negyedik ilyen támadás Kínában. Legutóbb csütörtök reggel támadt késsel óvodásokra egy férfi Kelet-kínában, a Csiang-szi tartománybeli Tai-hsziang város óvodájában. Az ámokfutó huszonnyolc gyermeket és három felnőttet sebesített meg, három gyermeket válságos állapotban szállítottak kórházba.

Szerdán egy férfi késsel sebesített meg 18 diákot és egy tanárt a dél-kínai Kuangtung (Guangdong) tartomány egyik általános iskolájában. Ráadásul éppp szerdán végezték ki azt a gyilkost, aki nyolc diákot szúrt le a múlt hónapban egy általános iskola előtt Fucsien (Fujian) tartományban.

Rovatok