Index Vakbarát Hírportál

Amerikai bázist támadott az öngyilkos merénylő

2010. május 3., hétfő 09:51

Hoszt tartomány azonos nevű székvárosában öngyilkos támadó követett el merényletet hétfőn egy külföldi katonai támaszpontnál. Egy civil meghalt, két őr megsebesült, jelentette az afgán belügyminisztérium.

A támadás annál a katonai bázisnál történt, amelyben decemberben egy jordán férfi öngyilkos merénylettel megölt hét CIA-alkalmazottat. A helyszín felett hétfőn egy helikopter körözött a levegőben, a területet pedig a külföldi és afgán katonák lezárták. Zabiullah Mudzsahid tálib szóvivő azt mondta, hogy a támadó nagy mennyiségű robbanószerrel megrakott autóval támadott.

Nyolc civil meghalt vasárnap este, amikor pokolgép robbant Afganisztán keleti részén. Tizennégyen megsebesültek a Zurmat város felé vezető út mellett elkövetett merényletben. Afganisztán déli részén pedig egy NATO-katona halt meg vasárnap egy házilag készített pokolgép robbanásában. Az észak-atlanti szervezet nem szolgált részletekkel a katona halálának körülményeiről. Az év eleje óta a nemzetközi erők 176 katonája halt meg Afganisztánban.

Rovatok