Index Vakbarát Hírportál

Szabadon engedték Haitiben az utolsó amerikai misszionáriust is

2010. május 18., kedd 00:44

Szabadon engedték a haiti hatóságok hétfőn a gyermekcsempészettel vádolt amerikai baptista misszionáriusok utolsó fogva tartott tagját, Laura Silsbyt.

Laura Silsby a vezetője volt annak a 10 fős csoportnak, melynek tagjait 33 haiti gyermek társaságában január 29-én a Dominikai Köztársaság határán tartóztattak fel. Azzal vádolták őket, hogy a kiskorúakat ki akarták csempészni az országból.

A csoport tagjai azzal védekeztek, hogy semmi rosszat nem akartak, a 2 hónap és 12 év közötti gyerekekről úgy tudták, valamennyien elárvultak a Haitit romba döntő január 12-i földrengésben. Megfelelő ellátásban akarták részesíteni őket.

Nyolc misszionárius február 18-án már visszanyerte szabadságát, és elhagyta a karibi országot. Március 8-án a csoport egy újabb tagja szabadult.

Hétfőn a Silsby ügyében eljáró bíró ejtette az embercsempészet vádját, és már csupán az illegális határátlépés vétkét állapította meg. Ez jóval enyhébb büntetéstétel kiszabását vonja maga után. A bíró szerint az elítélt így már letöltötte büntetését, ezért szabadon engedhető.

Rovatok