Index Vakbarát Hírportál

Felvágta ereit egy Foxconn-alkalmazott

2010. május 27., csütörtök 15:30

Újabb öngyilkossági kísérlet történt csütörtökön az Apple amerikai számítástechnikai óriással szoros üzleti kapcsolatban lévő egyik tajvani cég kínai telepén, közölte az Új Kína állami hírügynökség.

A hírügynökség beszámolója szerint csütörtökön felvágta az ereit egy 25 éves férfi, de az ő életét meg tudták menteni. Az Új Kína arról nem tudósít, hogy az illető a munkahelyén vagy másutt próbált öngyilkos lenni.

A Foxconn egy másik alkalmazottja szerda éjszaka lett öngyilkos: a cég sencseni gyáregységéhez tartozó egyik munkásszálló hetedik emeletéről ugrott ki. A Ho családnevű áldozat 23 éves volt. A szerdai volt a tizedik haláleset a sencseni gyáregységben, és a tizenegyedik a Foxconn kínai telepein.

A Foxconn tajvani cég, és a kínai Sencsenben gyárt Apple-termékeket. Aktivisták szerint "rettenetesek a munkahelyi állapotok, mert a napi nyolc órát jócskán meghaladja a munkaidő, rendkívül alacsony a bér, és a dolgozókat folyamatos nyomás alatt tartják felettesei a szigorú norma betartása érdekében.". Szerdán egyébként a sencseni üzemben járt a Foxconn elnöke, hogy kifejezze sajnálkozását az öngyilkosságok miatt.

Rovatok