Index Vakbarát Hírportál

Elfogták a New York-i virágcsokros bankrablót

2010. július 22., csütörtök 08:07

New York város rendőrsége szerdán bejelentette, hogy sikerült elfogniuk azt a férfit, aki állítólag mindössze egyetlen virágcsokorral felfegyverkezve rabolt ki egy bankot a nagyvárosban. A 44 éves férfi egy héttel korábban pedig egy cserepes virággal felszerelkezve szerzett több mint kétezer dollárt egy másik bankból.

New York rendőrfőkapitánya, Raymond Kelly újságírók előtt nyilatkozva jelentette be, hogy elfogták a virágos bankrablásokkal gyanúsított férfit. A 44 éves Edward Pembertont, akinek arcát tisztán lehetet látni a bank biztonsági kamerájának felvételein, Brooklynban fogták el.

A férfi előző hét csütörtökön mindössze egy rózsaszín papírba csomagolt, színes virágokból álló csokorral felfegyverkezve vette rá pénzátadásra egy New York-i bank pénztárosát. A farmernadrágot és kék pólót viselő férfi egy üdvözlőkártyát nyújtott át a nőnek, amelyen az állt: "Add oda az össze százast és ötvenest - ne legyél hős".

A pénztáros 440 dollárt adott át a férfinak, aki a csokrot a pulton hagyva távozott a bankból. A pénzt azonban kénytelen volt eldobni, mert a pénztáros festékbombával látta el az átadott pénzt, és az használhatatlan lett. A virágos rablónak egy héttel korábban nagyobb szerencséje volt. Akkor állítólag több mint 2300 dollárnyi készpénzt sikerült rabolnia egy másik bankból, mindössze egy cserepes virágot használva fegyverként.

A rendőrség korábbi közlése szerint a szemtanúk egyik rablásnál sem látták, hogy a férfinál igazi fegyver is lett volna a virágok mellett.

Rovatok