Index Vakbarát Hírportál

Megszökött két rab a bábukkal őrzött argentin börtönből

2010. július 22., csütörtök 11:34

Jócskán megkönnyítették két argentin rab szökését a börtönből a büntetésvégrehajtás takarékossági intézkedései: a foglyok nagyobb nehézségek nélkül másztak át a fegyház falán szombaton, mivel - ahogy azt Neuquén tartomány hatósága szerdán elismerte - a közelükben álló őrtoronyban mindössze egy bábu ügyelte a rendet.

"Készítettünk egy bábut egy labda és egy simlis sapka segítségével, amelyet elhelyeztünk a toronyban" - idézett egyet a valódi őrök közül a Rio Negro napilap. "A rabok így az árnyékot látva azt hihették, hogy valódi emberek őrzik őket." A tizenöt őrtoronyból mindössze kettőben volt hús-vér felügyelő.

A módszer korábban már bevált, most azonban Wilson, a bábu cserbenhagyta a börtönt. Nevét az őrbábu a Számkivetett című film alapján kapta, amelyben a főhőst játszó Tom Hanks egyetlen társa egy lakatlan szigeten egy röplabda, Wilson.

A fegyházban a falakra irányított videokamerák is vannak, de ezek gyakran nem működnek, és megfelelő alkatrészek híján senki nem javítja meg őket - mondta a helyi rendőrfőnök, Juan Carlos Lepén.

Rovatok