Index Vakbarát Hírportál

Irán tömegsírokat ásott az amerikai katonáknak

2010. augusztus 10., kedd 18:49

Iránban tömegsírokat ástak az amerikai katonáknak arra az esetre, ha az Egyesült Államok megtámadná a közép-keleti országot, jelentette be kedden a Forradalmi Gárda elitalakulat egyik volt parancsnoka.

Teherán valószínűleg virtuskodni akar ezzel, miután Michael Mullen tengernagy, az amerikai vezérkari főnökök egyesített bizottságának elnöke egy minapi tévéinterjújában közölte, hogy készen áll az Irán elleni esetleges amerikai katonai támadás terve arra az esetre, ha Teherán nukleáris fegyverre tenne szert. Ennek ellenére rossz ötletnek nevezett egy ilyen támadást, aggasztónak tartja egy ilyen offenzíva lehetséges következményeit.

Hoszein Kanani Moghadám tábornok, aki az 1980-as években, az iraki-iráni háború idején volt a Forradalmi Gárda főparancsnok-helyettese, az AP amerikai hírügynökség televíziójának nyilatkozva elmondta, hogy a tömegsírokat a délnyugati Huzisztán tartományban ásták meg, ahol az iraki-iráni háború iraki áldozatai nyugszanak. Azt nem említette, hogy hány tömegsírról van szó.

Rovatok