Index Vakbarát Hírportál

Megint NATO-utánpótlásra támadtak Pakisztánban

2010. október 4., hétfő 10:06

Ismeretlen támadók ismét az afganisztáni NATO-csapatoknak üzemanyagot szállító tartálykocsikat gyújtottak fel Pakisztánban.

Az incidens Iszlámábád közelében történt hétfőn, egy olyan útvonalon, amelyet nem tudnak használni a pakisztáni hatóságok ideiglenes határzára miatt. Iszlámábád zárlatot léptetett életbe, mert a múlt héten a NATO-erők egy helikoptertámadásban három pakisztáni katonát megöltek az afgán határnál.

A támadók húsz tartálykocsira nyitotta tüzet, és a kamionok lángra lobbantak. A történtek miatt késhet az Afganisztánba vezető utánpótlási útvonal megnyitása a NATO-konvojok számára. A múlt pénteken mintegy harminc, utánpótlást szállító tartálykocsit gyújtottak fel Pakisztánban a Szindh tartománybeli Sikárpur városában.

A Pakisztán afganisztáni szerepvállalását ellenző iszlamista csoportok üdvözölték a támadásokat, amelyeket a pakisztáni tálibok vállaltak magukra. A szélsőségesek szóvivője elmondta, hogy új egységet hoztak létre a szervezeten belül, amelynek feladata az lesz, hogy az utánpótlások végleges leállásáig támadják a konvojokat.

Rovatok