Index Vakbarát Hírportál

Zavargások Karacsiban, tizenhét halott

2010. október 17., vasárnap 10:46

Legalább tizenhét ember vesztette életét a dél-pakisztáni Karacsiban a vasárnapi helyközi választások előtt kirobbant heves összecsapásokban.

A legnagyobb pakisztáni városban a tartományi parlament egy megüresedett helyéért írtak ki választást. A térségben nagy befolyással rendelkező Muttahida Kaumi Mozgalom (MQM) párt egyik képviselőjét augusztusban ölték meg, ami véres események sorozatát váltotta ki.

A Pakisztán kereskedelmi központjának számító városban évek óta véres felekezetek közötti összecsapások folynak. Az al-Kaida nemzetközi terrorhálózatoz kötődő fegyveres csoportok számára Karacsi az Egyesült Államokat 2001. szeptember 11-én ért terrortámadások után vált kiemelt célponttá, mert Pakisztán csatlakozott a Washington által irányított, a terrorcsoportok felszámolására indított hadjárathoz.

Mohammad Szagir, Szindh tartomány egészségügyi minisztere elmondta: a szombat éjszakai támadásoknak a célja a gyilkolás volt. A fegyveresek a város számos pontján csaptak le különböző etnikai és politikai csoportokhoz tartozó emberekre, hogy "lerombolják a város békéjét". A fékeveszett lövöldözéseknek mintegy negyven sebesültje is van.

Rovatok