Index Vakbarát Hírportál

Péntekre sem állt lábra a német légi forgalom

2010. december 10., péntek 14:32

A légi közlekedésben pénteken is érezhető gondot okozott Németországban a havazás és a hideg, emiatt több tucat járatot kellett törölni a nagyobb repülőtereken.

Berlin két repülőterén, Tegelen és Schönefelden a déli órákig mintegy 35 járat maradt ki. Az Easyjet társaság délelőtt egyetlen járatot sem indított Schönefeldről, míg a másik fapados társaság, a GermanWings is törölni kényszerült néhány járatot. Ennek oka az volt, hogy a repülőtéren elfogyott a gépek felületének jégmentesítésére használt vegyszer, így az éjjel a hangárokon kívül parkoló repülőgépek nem tudtak fölszállni. Délelőtt azonban megérkezett az utánpótlás, így a jégmentesítő brigádok is elkezdhették a munkát.

A legnagyobb német repülőtéren, Frankfurtban délelőtt 40 járatot kellett törölni, és a többi járat jelentős része is csak késéssel tudott felszállni. Illetékesek mindkét városban azt ígérték, hogy délutánra normalizálódni fog a helyzet.

Szászország közútjain pénteken is kaotikus viszonyok uralkodtak. A havas, jeges országutakon és autópályákon délig 426 baleset történt. Jelentős torlódásokat okozott a sűrű havazás Rajna-vidék-Pfalz tartományban is az A3 autópályán.

Rovatok