Index Vakbarát Hírportál

Hajókarambol a Japán-tengeren

2011. február 10., csütörtök 08:49

Tizenegy emberrel a fedélzetén elsüllyedt egy kambodzsai teherhajó, miután a Japán-tengeren összeütközött egy dél-koreai uszállyal - közölte csütörtökön a dél-koreai parti őrség. Az elsüllyedt hajó négy matróza életét vesztette, és hét eltűnt után kutat a dél-koreai parti őrség. Az áldozatok mindnyájan orosz állampolgárok voltak. Az elsüllyedt hajó egy orosz vállalat tulajdonában volt, egy másik orosz cég bérelte, de kambodzsai zászló alatt hajózott.

A baleset Dél-Korea délkeleti partvidékénél, Ulszan kikötővárostól mintegy harminc kilométerre történt szerdán. Egyik hajónak sem volt rakománya, és egyelőre nincs arra utaló jel, hogy a baleset környezetszennyezést okozott volna. Az elsüllyedt hajó legénysége után egész éjszaka folyt a kutatás hat hajóval és két helikopterrel, de egyelőre nem találják az eltűnteket.

A másik hajó a Hyundai hajóépítő vállalaté volt, és még próbaúton járt, amikor megtörtént a baleset. A hajó legénységét kihallgatják a hatóságok. A dél-koreai cég bocsánatot kért a balesetért.

Rovatok