Index Vakbarát Hírportál

Robbantássorozat a dél-afganisztáni Kandahárban

2011. május 7., szombat 15:58

Tíz robbantást, köztük hat öngyilkos merényletet hajtottak végre lázadók szombaton a dél-afganisztáni Kandahár városában, a tálibok korábbi fellegvárában kormányzati célpontok ellen – közölte Zalmai Ajubi, a tartományi hatóságok szóvivője.

Megtámadták egyebek közt a tartományi kormányzó hivatalát, ahol legalább tizenegyen megsérültek. A kormányzó odabent van, és sértetlen. Kari Juszef Ahmadi, az akciót magukra vállaló tálibok szóvivője megerősítette, hogy a támadás folytatódik, és azt hangoztatta, hogy "az ellenség súlyos veszteségeket szenvedett", sokan meghaltak.

A déli nagyváros fő kórházának egyik orvosa azt közölte, hogy összesen huszonnégy sebesültet – tizennégy civilt és tíz rendőrt – vittek be hozzájuk. A kormányzati források – a tálib szóvivővel ellentétben – eddig nem számoltak be halottakról.

A kereskedők városszerte bezárták üzleteiket, az utcák elnéptelenedtek, a kandaháriak házaikba bújtak. A rendőrök nem engedik az újságírókat az ostromlott épületek közelébe, a levegőben katonai helikopterek köröznek.

Rovatok