Index Vakbarát Hírportál

Összedőlt egy szabadtéri színpad Indianapolisban

2011. augusztus 14., vasárnap 07:28 | aznap frissítve

Öt ember életét vesztette, több mint negyvenen megsérültek szombaton, az Egyesült Államokban, miután a viharban összedőlt egy szabadtéri színpad az Indiana állami vásárban – jelentette a helyi sajtó.

A tragédia helyi idő szerint hajnali fél egykor történt, amikor éppen a Sugarland countryzenekar készült koncertet adni. A zenészek még nem voltak a színpadon, amikor a baleset váratlanul, egyik pillanatról a másikra bekövetkezett.

Több ezer rajongót menekítettek biztonságos helyre az orkán erejű szél elől, de többen a színpad romjai alatt rekedtek, miután az építmény fémszerkezete összedőlt. A nézők között pánik tört ki, de sokan a bajba jutottak megsegítésére siettek.

A mentők alagutat ástak a romok alatt, hogy kimenthessék a sérülteket. "Olyan volt, mint egy lassított felvétel. Nem hittük el, hogy tényleg ez történik" – mesélte az egyik szemtanú az Indianapolis Star című újságnak.

A sérültek közül többen életveszélyes állapotban vannak, ezért félő, hogy a halottak száma emelkedni fog. A 159. Indiana állami vásárt bezárták.

Rovatok