Index Vakbarát Hírportál

Perry vezet a republikánus elnökaspiránsok között

2011. augusztus 16., kedd 23:43

Rick Perry texasi kormányzó, aki csak a hétvégén jelentette be hivatalosan, hogy beszáll a Fehér Házért folytatott küzdelembe, máris átvette a vezetést a republikánus elnökaspiránsok mezőnyében - közölte a Rasmussen Reports. 

Perry 29 százalékos támogatottsággal áll az élen, kétszámjegyű különbséggel utasítva maga mögé az eddig vezető Mitt Romey volt massachusettsi kormányzót, akinek követői a Rasmussen telefonos felmérése szerint a 18 százalékát adják a republikánus előválasztáson nagy valószínűséggel részt vevő választóknak. A harmadik helyen az iowai próbaválasztást megnyerő Michele Bachmann minnesotai képviselőnő áll 13 százalékkal.

A sort Ron Paul texasi képviselő (9 százalék), Herman Cain georgiai üzletember (6 százalék) és Newt Gingrich volt képviselőházi elnök (5százalék) folytatja, valamint Rick Santorum volt pennsylvaniai szenátor és Jon Huntsman volt utahi kormányzó, pekingi nagykövet zárja, egyaránt egy-egy százalékkal. Thaddeus McCotter michigani képviselő támogatottsága gyakorlatilag a nullával egyenlő. Az előválasztásokon részt venni akaró republikánusok 16 százaléka még nem döntötte el, hogy ki mögé álljon.

Rovatok