Index Vakbarát Hírportál

Irene lecsapott a Bahamákra

2011. augusztus 25., csütörtök 10:06 | aznap frissítve

Fákat döntött ki és háztetőket szaggatott le a Bahamákon az atlanti-óceáni térség idei első, Irene névre keresztelt hurrikánja.

Stephen Russel, a katasztrófa-elhárítási hivatal vezetője azt mondta, hogy az első kárjelentések nyugtalanítóak. Acklins és Crooked szigetén legalább két településen végzett hatalmas pusztítást a hurrikán. Az ottani lakóházak 90 százaléka vált teljesen hasznavehetetlenné vagy szenvedett komoly károkat.

Sérülésekről egyelőre nem érkeztek hírek, de helyi illetékesek szerint a hurrikán pusztításáról csak pénteken kapnak teljes képet, ha már elvonult a szigetcsoportról. A hármas erősségű, óránkénti 195 kilométeres széllökésekkel kísért Irene várhatóan négyes fokozatúra erősödik, miután átvonul a Bahamákon. Ez óránkénti 210 kilométeres vagy annál erősebb széllökésekkel járhat majd.

A Bahamákon többen elhagyták otthonaikat, és biztonságos vidékre húzódtak a vihar elől. A partoknál négyméteres hullámok várhatóak, és a szigetcsoport középső, illetve északnyugati részén 2-3 méterrel feljebb húzódhat a dagály.

Rovatok