Index Vakbarát Hírportál

Két öngyilkos merénylet Csecsenföldön

2011. augusztus 31., szerda 00:48

Legkevesebb hét ember vesztette életét kedd este az Oroszországhoz tartozó Csecsenföld fővárosában, Groznijban két öngyilkos merényletben - közölték orosz hírügynökségek a helyi rendvédelmi hatóságokra hivatkozva. A robbantásokban 18-an megsebesültek, őket kórházba szállították.

Ramzan Kadirov csecsenföldi elnök a merényletek után összehívott rendkívüli kormányülésen közölte, hogy öt rendőr, a rendkívüli helyzetek minisztériumának egyik vezetője és egy civil vesztette életét. 

Az első merénylet helyi idő szerint este 10 óra tájékában történt. A merénylő akkor hozta működésbe robbanószerkezetét, amikor a grozniji repülőtérre vezető úton két rendőr igazoltatni akarta.

Csaknem órával később - amikor már jelentős számú helyszínelő rendőr és kíváncsiskodó járókelő gyűlt össze ugyanezen a helyen - hajtotta végre a robbantást a második merénylő.

Kadirov elnök mélyen elítélte a merényleteket, különös tekintettel arra, hogy a terroristák a ramadán muzulmán böjti hónapot lezáró ünnep, az íd al-fitr idején követték el tettüket. Kadirov szerint ezzel beszennyezték az ünnepet, ami alátámasztja azt, hogy folytatni kell a könyörület nélküli harcot az ilyenfajta bűnözők ellen.

Rovatok