Index Vakbarát Hírportál

Tüzet nyitottak a buszon

2011. október 4., kedd 08:26

A tájékoztatás szerint a kisteherautón érkező támadók Kvetta város külterületén feltartóztatták a járművet. Négy fegyveres felnyomult a buszra, és tüzet nyitott az utasokra, majd elmenekült. Tíz ember a helyszínen halt meg, három a kórházba szállítást követően. A halálos áldozatokon kívül öt sebesült is van.

Az egyik sebesült úgy számolt be az eseményekről, hogy Kvetta központjából való indulásuk után 45 perccel az utasok közül kivált két ember, és utasította a sofőrt, hogy álljon meg. A lövöldözés ezt követően kezdődött.

A sérülteket a megtámadott busszal szállították kórházba. A Geo TV pakisztáni kereskedelmi televízió szerint a golyó lyuggatta üres járművet a terrortámadáson felháborodó tiltakozó civilek felgyújtották.

Abdul Halik, a Hazara Demokrata Párt vezetője a tévében kijelentette, hogy a helyi kormányzat és az igazságszolgáltatás kiszolgáltatta őket a barbár támadók kényének-kedvének.

A buszon zömmel a hazara nemzetiséghez tartozó síita muzulmánok utaztak. A hazarák nemcsak vallási felfogásukban különböznek a táliboktól, de fegyverrel harcoltak a fanatikus Korán-tanulók 2001-ben megdöntött afganisztáni rezsimje ellen is.

Rovatok