Index Vakbarát Hírportál

Kézigránátot dobtak egy nairobi bárba

2011. október 24., hétfő 06:47

Kézigránátot dobott egy férfi hétfő hajnalban egy bárba a kenyai főváros központjában, a robbanásban 14 ember megsebesült. Az Egyesült Államok nairobi nagykövetsége éppen egy nappal korábban figyelmeztette az amerikai állampolgárokat, hogy bármikor terrortámadást követhetnek el külföldiek ellen Kenyában.

A Capital nevű hírrádió idézett egy szemtanút, aki elmondta, hogy a biztonsági őrök hajnali három óra körül beengedtek egy férfit a bárba, aki bent eldobott egy kézigránátot, majd kimenekült. Az összes sebesültet kórházba kellett szállítani.

Egyelőre egyetlen szervezet sem vállalta magára a támadást. A kenyai kormányhadsereg egy héttel ezelőtt behatolt Szomália területére, emberrablók - feltehetően az al-Shabaab iszlamista milícia tagjainak - üldözésére hivatkozva. Az al-Shabaab az al-Kaida nemzetközi terrorista hálózat szövetségese. Bár az Afrikai Unió békefenntartói és a szomáliai kormánycsapatok nagyrészt már kiverték a milícia fegyvereseit Mogadishuból, a szervezet azzal fenyegetőzött, hogy támadásokat hajt végre a fővárosban, múlt hétfőn pedig Kenyában végrehajtandó terrorcselekményeket is kilátásba helyezett, ha Kenya nem vonja vissza Szomáliába vezényelt katonáit.

Rovatok