Index Vakbarát Hírportál

Szentpéterváron egyformán tilos a másság és a pedofília propagandája

2012. március 24., szombat 21:45

Érvénybe lépett szombat a szentpétervári városi közgyűlés határozata, ami egyformán tiltja a homoszexualitás és a pedofília népszerűsítését. A Human Rights Watch nemzetközi jogvédő szervezet a határozat kapcsán megengedhetetlennek nevezte a homoszexualitás és a pedofília összemosását.

Az északi orosz nagyváros képviselőtestülete által elfogadott szabályozás szerint az ilyen propagandáért a magánszemélyek 5000 rubeles (35-40000 forintnak) megfelelő pénzbüntetésre számíthatnak. A tisztviselőket ennek tízszeresével: 50 ezer rubeles (350-400 ezer forintos) büntetéssel is sújthatják, amennyiben megsértik a szabályozást.

Szentpéterváron Vitalij Milonov a kormányzó Egységes Oroszország képviselője terjesztette be még a múlt évben a szabálysértési törvény módosítására vonatkozó javaslatot, amely nagy felháborodást váltott ki az érintettek körében, és amelyet jogvédő szervezetek sorra elítéltek. A képviselő ugyanakkor közölte: nem elégszik meg ezzel, azt szeretné, ha a tiltás országos szintre emelkedne.

A Human Rights Watch  nemzetközi jogvédő szervezet felszólította Szentpétervár főpolgármesterét, hogy vétózza meg a közgyűlési határozatot, de eredménytelenül. A testület február 29-én fogadta el a  szombaton hatályba lépett rendelkezést.

Rovatok