Index Vakbarát Hírportál

Szíriában ismét több tucatnyian haltak meg

2012. április 1., vasárnap 17:46

Legkevesebb 40 ember, köztük a kormányerők 15 tagja vesztette életét vasárnap Szíriában az országszerte folytatódó heves harcokban és a felkelők támadásaiban - közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja.

Egy nappal azután, hogy Bassár el-Aszad szíriai elnök rezsimje bejelentette, egyszer és mindenkorra győzelmet aratott az ellenzék és a lázadók elleni küzdelemben, fegyveres erői még mindig az ellenállás fészkeit próbálták szétzúzni.

A hadsereg annak ellenére folytatta műveleteit, hogy a törökországi Isztambulban több mint 70 arab és nyugati ország tanácskozott arról, hogyan lehetne nagyobb nyomást gyakorolni a szíriai rezsimre a Kofi Annan volt ENSZ-főtitkár által kidolgozott hatpontos béketerv megvalósítása, és a válság rendezése érdekében.

Az OSDH jelentése szerint öt lázadó és négy katona, köztük egy tiszt halt meg a keleti Deir-ez-Zór tartomány Kurijeh városában zajló heves harcokban. Négy további katona a reggeli órákban veszítette életét, amikor a felkelők oldalára átállt katonák egy csoportja az északnyugati Idlíb tartomány Dzsiszr-es-Sugúr körzetében megtámadott egy katonai konvojt - közölte a civil szervezet.

Ugyanebben a tartományban, Maarrat-en-Numán körzetében orvlövész ölt meg egy nőt, Szarakeb városa közelében pedig a lázadók összecsaptak a hadsereg házkutatásokat folytató katonáival.

Rovatok