Index Vakbarát Hírportál

A VMSZ jelöltje feltételekkel támogatja Tadićot

2012. április 26., csütörtök 11:48 | aznap frissítve

Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnökjelöltje támogatja Boris Tadić volt államfőt, a szerb demokratikus erők jelöltjét az elnökválasztás második fordulójában, ha elfogadja feltételeit, és magáévá teszi a VMSZ politikai álláspontját.

Pásztor egy újvidéki választási gyűlésen még szerda este közölte: tudatában van annak, hogy nem jut be a választás második fordulójába, mégis lát esélyt politikai nézetei érvényre juttatására, mivel ő az egyetlen vajdasági elnökjelölt. A politikus százezer szavazatra számít a május 6-i első fordulóban, és ha sikerül ennyit szereznie, akkor jó tárgyalási pozícióba kerül.

A VMSZ jelöltje a második forduló előtt tárgyalni akar vele, hogy megbeszéljék, hogyan tud segíteni az újjáválasztásra törekvő volt elnök Vajdaság érdekei érvényre juttatásában. Pásztor István szerint az, hogy támogatja-e Tadićot a második fordulóban, attól függ, hogy a politikus Vajdaság finanszírozásának kérdéseiben támogatja-e az autonóm tartomány érdekeinek érvényre jutását.

Rovatok