Index Vakbarát Hírportál

Gyerekprostituáltakat futtató bűnbandát ítéltek el

2012. május 8., kedd 21:50

Bűnösnek mondott ki egy kilenctagú bandát gyermekek ellen elkövetett szexuális bűncselekmények vádjában egy liverpooli bíróság esküdtszéke. A nyolc pakisztáni és egy afganisztáni férfi 2008 és 2009 között öt fiatalkorú lányt kényszerített prostitúcióra Manchester egyik külvárosában, Rochdale-ben.

A társaság általában rendezetlen családi hátterű, szegény környékeken lakó lányokra utazott, akiket más lányokkal szerveztek be, sok pénzt ígérő munka ígéretével. A 13 és 15 év közötti lányokat általában leitatták vagy bedrogozták, de gyakran bántalmazták is őket.

A tárgyalás során kiderült, hogy az egyik, a bűncselekmények idején mindössze 13 éves áldozat teherbe esett és abortusza volt, egy másik lányt pedig arra kényszerítettek, hogy húsz férfival létesítsen szexuális kapcsolatot egy éjszaka alatt.

Az elkövetők, akik közül a legfiatalabb 24, a legidősebb 59 éves, az angliai törvények értelmében nemi erőszak miatt akár életfogytiglani büntetést is kaphatnak. Ítélethirdetés szerdán várható az ügyben.

Rovatok