Index Vakbarát Hírportál

Magyar fiatalokra támadtak Szabadkán

2012. május 22., kedd 20:35 | tizenegy éve frissítve

Magyar fiatalokat vertek meg Szabadkán, nem messze a Fasizmus áldozatainak terétől, írja a vajdasági Magyar Szó. Az eset még szombaton éjjel, a Múzeumok éjszakája idején történt.

A magyar fiatalok tizenegyen voltak, négy lány és hét fiú. Egy padon beszélgettek, amikor megjelent egy 15-20 tagú, szerb fiúkból álló banda. Annyit mondtak, jobban teszik, ha elmennek onnan, különben baj lesz. Eleget tettek a felszólításnak, mert ismerték a csoport tagjait, nem akartak összetűzésbe keveredni velük.

Amint megindultak, a szerb fiatalok elkezdtek futni utánuk, majd ők is gyorsan menekülni kezdtek. Néhányan el tudtak futni, mások kerékpárral voltak, de két fiút elkaptak, a lányokat nem bántották.

Az egyik fiúnak a száján és a fején okoztak sérülést, a másik pedig bordatöréssel a kórházban fekszik. A támadók viperákkal és vasrudakkal verték őket.

Korhecz Tamás, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke a lapnak elmondta: a nyilatkozatokból az derül ki, hogy lehet a dolognak nemzetiségi jellege is, hiszen a támadók közül egyesek a fiatalok magyarságára is tettek megjegyzést. "Nem biztos, hogy ez volt a fő motivációja ennek az incidensnek, de ezt sem kell kizárni" – tette hozzá.

Rovatok