Index Vakbarát Hírportál

Halálos erdőtüzek pusztítanak Spanyolországban

2012. augusztus 13., hétfő 00:30

Összesen több ezer hektáron pusztítanak erdőtüzek szerte Spanyolországban, a lakosságot a Kanári-szigetekhez tartozó Tenerife és Gomera szigeteken érinti leginkább a katasztrófa: szombaton és vasárnap már csaknem 5000 embert kellett kitelepíteni, oltás közben életét vesztette egy tűzoltó.

A tűzoltók mellett a hadsereg katonái és vizesvödörrel felszerelkezett önkéntesek is részt vesznek az oltásban. Északon vasárnapra valamelyest enyhült a hőség, de délkeleten továbbra is veszélyes a helyzet.

Az Ibériai-félsziget délkeleti részén lévő Alicante környékén újabb tűz keletkezett, és ennek oltása során halt meg egy tűzoltó, másik három pedig megsérült. A közelében lévő Torremanzanas város mellett gyulladt meg vasárnap este egy sűrű fenyőerdő, a tüzet egyelőre nem sikerült megfékezni. Az erdőben található gyerektábor 130 lakóját kimenekítették.

Tenerifén és Gomerán 900 hektárnyi növényzet égett le, részben a gomerai Garajonay Nemzeti Parkban, amely felbecsülhetetlen ökológiai értéket képvisel és a világörökség része.

Rovatok