Index Vakbarát Hírportál

Folytatódtak a rakétatámadások Gázánál

2012. november 11., vasárnap 11:18

Vasárnap is folytatódtak a kölcsönös rakétatámadások a Gázai övezet határánál. A támadások palesztin oldalon halálos áldozatot, az izraeli oldalon pedig sebesüléseket követeltek, és anyagi károkat okoztak. Egy, a radikális Hamász palesztin szervezet által ellenőrzött övezetből kilőtt rakéta szilánkjai megsebesítettek három embert Izraelben - jelentette az izraeli katonai rádió. Rakéták csapódtak továbbá több lakóépületbe és egy gyárba, anyagi károkat okozva.

Az izraeli hadsereg szóvivője szerint előző este harminc rakétát lőttek ki különböző gázai szélsőséges szervezetek, és lapértesülések szerint éjfél óta újabb 28 lövedék csapódott be Izrael területén. A Gázai övezettel szomszédos településeken vasárnap elmaradt a tanítás, noha Izraelben ez számít a hét első napjának a péntek-szombati hétvége után.

Az izraeli légierő megtorlásként ugyancsak több rakétát lőtt ki feltételezett palesztin célpontokra. Az Iszlám Dzsihád nevű szélsőséges szervezet bejelentette, hogy egy izraeli lövedék megölte egyik fegyveresüket a dzsebaliai menekülttábornál az övezet északi részén.

Rovatok