Index Vakbarát Hírportál

Pszichológusa tudta, hogy veszélyes

2013. április 5., péntek 13:40

Egy hónappal azelőtt, hogy 2012. július 20-án, James E. Holmes állig felfegyverkezve berontott egy Colorado állambeli, aurórai moziba és ott tüzet nyitott a közönségre, Dr. Lynne Fenton a Colorado Egyetem pszichológusa feljelentést tett a rendőrségen, mert a tizenkét embert meggyilkoló, hetvenet pedig megsebesítő Holmes levelekben zaklatta és fenyegette.

A nemrég nyilvánosságra hozott dokumentumok szerint a legújabb Batman film egy hajnali premierjén magát Jokernek maszkírozva lövöldöző 24 éves Holmes többször beszélt gyilkos gondolatairól a pszichológusnak, írja a New York Times.

Holmes a Colorado Egyetem neurológus szakán tanult egészen júniusig, amikor önszántából kilépett az ösztöndíj-programból. Ekkoriban kezdte látogatni az egyetem pszichológusát, akit később SMS-ben és e-mailekkel is zaklatott. Hiába tett feljelentést Dr. Lynne Fenton, a rendőrség nem foglalkozott a férfi ügyével.

Az új dokumentumokból az is kiderült, hogy Holmes lakásán a házkutatás alatt lőszerek és robbanószerek mellett egy Batman-maszkot, több mint 40 üveg sört, két üveg rumot és whiskeyt, valamint nyugtatókat és antidepresszáns gyógyszereket találtak.

Rovatok