no

Index Vakbarát Hírportál

Hét embert lőtt le egy ámokfutó Floridában

2013. július 27., szombat 20:22 | aznap frissítve

Hét embert lelőtt egy fegyveres támadó egy floridai apartmanházban szombaton, majd egy rendőrkommandó vele is végzett. A BBC beszámolója szerint a rendőrök egy közel nyolc órás egyezkedést követően törték rá az ajtót.

A férfi a Miami melletti Hialeah-ban lévő épületben lakott, és a rendőrség közlése szerint először az apartmanház szintén ott élő, idős tulajdonosait lőtte le, akikkel vitája támadt, mert ki akarták lakoltatni. Az ő holttestüket a ház halljában találtak meg.

Egy emeleti lakásban a tettes egy házaspárt és tizenéves lányukat lőtte le, és onnan tüzelve gyilkolta meg hatodik áldozatát is, az utcán haladó férfit, aki gyermekével éppen a lövöldözés idején érkezett a házhoz.

Ezt követően az ámokfutó behatolt egy ötödik emeleti lakásba, bezárkózott, a két lakót pedig túszul ejtette. Utóbbiakat a rajtaütés során a rendőröknek sértetlenül sikerült kiszabadítaniuk. Az elkövető édesanyjával lakott a házban, és a beszámolók szerint az ámokfutás közben saját lakásukat is felgyújtotta. A tűzben az anya összeesett, kórházba kellett szállítani.

Rovatok