Index Vakbarát Hírportál

Libanonban bombázott Izrael

2013. augusztus 23., péntek 06:26

Az izraeli légierő egy libanoni célpontot bombázott pénteken válaszul az előző napon Észak-Izrael ellen végrehajtott rakétatámadásokra – közölte egy izraeli katonai szóvivő.

Részleteket mellőzve Peter Lerner arról tájékoztatott, hogy a célba vett "terrorhely" a Bejrút és Szidón között fekvő Naameh közelében található.

„Izrael nem fog eltűrni libanoni területről eredő terrorista agressziót" – mondta a szóvivő.

Libanonból csütörtök délután négy rakétát lőttek ki Észak-Izraelre. A rakétatámadások károkat okoztak, de emberéleteket nem követeltek. Az egyik rakétát kivédte a Vaskupola nevű rakétaelhárító-rendszer, egy rakéta egy Naharia és Akkó közötti kibucban ért földet, a másik kettő pedig lakatlan területen csapódott be.

Észak-Izraelben a 2006-os libanoni háború óta először ismét megszólaltak a légvédelmi szirénák és a lakosság az óvóhelyekre menekült. A támadásért egyik libanoni fegyveres szervezet sem vállalta a felelősséget, de Joáv Mordecháj, az izraeli hadsereg szóvivője szerint szélsőséges iszlamisták állhatnak az akció mögött, amelyet egyszeri, elszigetelt esetként kezelnek.

Rovatok