Index Vakbarát Hírportál

Kígyót találtak egy Qantas-gépen

2013. szeptember 23., hétfő 12:18

Ebben az évben már a második kígyó próbált potyautaskodni a Qantas egyik repülőjén. A 20 centiméteres ázsiai kígyót még felszállás előtt vették észre a sydney-i repülőtéren, mert épp az egyik bejárat mögött tekergett. A gép vasárnap este ment volna Tokióba, de az utasokat végül egy másik repülővel vitték el, hétfő reggel.

A hatóságok a kígyót a vizsgálatok után megölték, mert valószínűleg Ázsiából származik, és az egzotikus hüllők idegen betegségeket és férgeket hozhatnak az országba. A késést az magyarázza, hogy miután levitték a gépről a kígyót, a légitársaság úgy döntött: egy másik repülővel szállítja el az utasokat. Az eredeti B747-est lezárták, és feltöltik mérges gázzal, mert attól félnek, hogy egy másik kígyó is a fedélzetre juthatott. Miután kiszellőztették a gázt, a Guardian szerint a gép újra szolgálatba állhat.

Januárban szintén a Qantas gépére kapaszkodott fel egy kígyó, ő nem az utastérben, hanem a szárnyon próbált utazni. A három és fél méteres ametisztpiton a hajtómű és a szárny között húzódott meg, de a teste egy részét a szél így is folyton nekicsapta a hajtóműnek. Mire a gép leszállt, az óriáskígyó már döglött volt, ami nem túl meglepő, hiszen 10 kilométer magasban a kígyónak mínusz 40-50 fokon kellett volna életben maradnia, miközben a gép 500 km/h-s tempóval repült.

Kígyó a repülőn

Rovatok