Index Vakbarát Hírportál

Id. Bush melegházasságon volt tanú

2013. szeptember 26., csütörtök 09:32

Az idősebb George Bush és felesége szombaton elmentek egy leszbikus pár esküvőjére, ahol a volt elnök volt az egyik tanú. Bushék a Reuters szerint közeli barátai a két nőnek, mindkét családnak üzleti érdekeltségei vannak a Maine állambeli Kennebunkport közelében.

Az esküvőt szombaton tartották, szinten Maine-ben, ahol 2012 decembere óta házasodhatnak össze a melegek. Bushék részvételét a szóvivőjük közölte a médiával, de az elnök a Facebookon is látszik az esküvőről készült egyik fotón, épp egy papírt ír alá.

Az idősebb Bush 1989 és 1993 között, fia, George W. Bush 2001 és 2009 között volt az Egyesült Államok elnöke. Az elnök részvétele azért érdekes, mert fia határozottan ellenzi, hogy a melegek házasodhassanak. Ezzel a jelek szerint a családban egyedül van, mert felesége, Laura, illetve lánya már nyíltan is felszólaltak a melegházasság mellett. Igaz, Laura Bush később megkérte az egyik melegszervezetet, hogy ezt a tényt azért kampányban ne használják fel.

Az utóbbi időben több republikánus politikus, köztük Dick Cheney korábbi alelnök és Rob Portman, ohiói szenátor is bejelentette, hogy támogatják a melegek házasságát, de a hivatalos pártvélemény továbbra is ennek az ellenkezője.

Rovatok