Index Vakbarát Hírportál

Halászó tinédzserre támadt egy cápa

2015. január 16., péntek 13:37

A Sydney-től 230 kilométerre délre fekvő Ulladulla partjainál halászott a 17 éves Sad Smith, amikor egy cápa megtámadta, írja az MTI.  A támadásban a kezei és ujjai sérültek meg, de a mentőszolgálat tájékoztatása szerint a fiút kielégítő állapotban szállították kórházba. Az áldozattal együtt búvárkodó Luke Sisinni beszámolója szerint a fiú megpróbált videóra venni egy másfél méteres cápát, ami azonban nekitámadt. Ekkor a fiú a szigonyával próbálta elijeszteni, de hiába, a ragadozó végül megharapta.

A közeli Narrawellee strandot lezárták az esetet követően, de a két kilométerrel arrébb, egy több száz önkéntes vízi mentő részvételével zajló verseny tovább folytatódott.

A Sydney-től északra elterülő, több mint 300 ezer lakosú Newcastle strandjait eközben hét napja tartják zárva, miután múlt szombattól szerdáig naponta észleltek egy ötméteres fehér cápát a part menti vizekben. Ugyanitt csütörtökön a helyi médiát bejárták egy 3,5 méteres cápáról készült képek, amelyeken a ragadozó egy delfint marcangol. A környéken vízi mentők figyelmeztetik a strandolókat, hogy maradjanak távol a víztől.

Newcastle strandjait nyaranta általában négyszer-ötször is bezárják cápaveszély miatt, ám a városi tanács legrégebbi dolgozói sem emlékeznek ilyen hosszú idejű folyamatos bezárásra.

Rovatok