Index Vakbarát Hírportál

Donald Trump megszólalt: „Vérfürdő” lesz, ha nem választják újra

2024. március 17., vasárnap 09:28

Donald Trump, a republikánusok elnökjelöltje egy kampányrendezvényen figyelmeztetett arra, mi történne szerinte, ha nem őt választják meg az idei, novemberi elnökválasztáson.

Trump Ohióban, a Dayton Nemzetközi Reptéren tartott rendezvényt szombaton. A republikánus jelölt elsősorban arról beszélt, hogy Kínával az autógyártás terén egy komoly kereskedelmi háborút vívhatnak a jövőben, mivel a kínaiak Mexikóban is terjeszkedni kezdtek. Ezzel kapcsolatban megszólította a kínai elnököt is.

„Hszi [Csin-ping] elnök úr, ha most hallgat engem: mi ketten barátok vagyunk, de tudja, hogy én mire vagyok képes. Vannak azok a szörnyen nagy autógyárak, amiket most [önök] Mexikóban építenek… nem vesznek fel oda amerikaiakat, és nem adják el nekünk az autókat, nem. Százszázalékos vámot vetünk ki minden egyes autóra, ami átjön a határvonalon, és nem tudják eladni azokat az autókat, ha engem megválasztanak” – fogalmazott Trump.

Na most, ha nem választanak meg, akkor vérfürdő lesz az egész – és ez lesz a legkevesebb. Vérfürdő lesz az ország számára. Ez lesz a legkevesebb. De nem adják azokat az autókat. Hatalmas gyárakat építenek

– tette hozzá a republikánus elnökjelölt.

Később kifejtette, milyen értelemben gondolt még vérfürdőre: „Ha ezt a választást nem nyerjük meg, nem vagyok benne biztos, hogy lesz még valaha választás ebben az országban.” Majd a beszéd után Karoline Leavitt, Trump kampánycsapatának szóvivője azt mondta, „Biden politikája gazdasági vérfürdőt okoz az autóipar és az autógyári dolgozók számára.”

Erre válaszolva James Singer, Biden kampánycsapatának szóvivője azt mondta, nem véletlen, hogy Trumpot a volt alelnöke, Mike Pence sem támogatja már a mostani kampányában.

Ez Donald Trump: egy vesztes, aki több mint hétmillió szavazattal vereséget szenved, majd ahelyett, hogy a szélesebb közönséghez szólna, megkettőzi a politikai erőszakkal való fenyegetőzést. Újabb január 6-át akar, de az amerikai néptől idén novemberben újabb választási vereséget szenved el, mert a nép továbbra is elutasítja szélsőségességét, az erőszak iránti vonzalmát és bosszúszomját

– fogalmazott Singer.

Trump egyébként a rendezvényen „túszként” emlegette a 2021. január 6-án történt capitoliumi támadás miatt bebörtönzött embereket. Azt mondta, velük szemben igazságtalanul járt el a kormányzat eddig, és ha megválasztják elnöknek, akkor a beiktatása után az első napon kézbe veszi az ő ügyüket.

Továbbá arról is beszélt, hogy az országba érkező illegális migránsokat nem tartja „embernek”, és üzent a katolikus szavazóknak is, hogy ne szavazzanak Joe Bidenre (aki az Egyesült Államok történetének második katolikus elnöke). 

Bármely katolikus, aki erre a zsibbadt agyúra szavaz, őrült, mert őket üldözik

– mondta Donald Trump az NBC News szerint.  

(Borítókép: Donald Trump republikánus elnökjelölt és volt amerikai elnök 2024. március 9-én. Rome, Georgia állam. Fotó: Chip Somodevilla / Getty Images)

Rovatok