Index Vakbarát Hírportál

Csődbe mehet Gordon Ramsay

2010. november 4., csütörtök 09:53 | aznap frissítve

A Royal Bank of Scotland elárvereztetné a sztárszakács londoni házát, mivel Ramsay ötmilliárd forintos adósságot halmozott fel. Bár a mocskosszájú szakács a tévében sikeres, éttermei sorra dőlnek be a válság miatt.

Gordon Ramsay-nek húsz étterme van világszerte, de a válság és a magas árak miatt kevesen látogatják, ezért már be kellett záratnia New York-i, prágai és egyik londoni éttermét is. A tévéműsoraival befutott séfnek az elmúlt időkben alkalmazottainak legalább 15 százalékát is el kellett bocsátania.

Gordon Ramsay 2006-ban vett fel 3,3 milliárd forintnak megfelelő hitelt a Royal Bank of Scotlandnál, de a tévéshow-iból bejött pénzeket nem tartozásai törlesztésére fordította. A bank miután a tartozás azóta 17 millió fontra (azaz 5,2 milliárd forintra) nőtt, megelégelte a várakozást. Ramsay és felesége 3 millió fontért (1 milliárd forint) próbálták eladni luxusingatlanjukat, de a bank most rátette a kezét a hét hálószobás házra, és árverésen értékesítené azt - írja a Daily Mail.

A tévés szakács egyébként nemcsak Nagy-Britanniában halmozott fel tartozásokat, tavasszal még arról szóltak a hírek, hogy New York államnak 250 ezer dollárnyi (kb. 48 millió forint) adót nem fizettek be.

Rovatok