Index Vakbarát Hírportál

Pedofiloknak szóló kézikönyvet árul az Amazon

2010. november 10., szerda 22:55

A világ legnagyobb könyváruházának számító Amazon.com-ot bojkottal fenyegetik a vásárlók, mert nem hajlandók eltávolítani egy pedofiloknak szóló könyvet a kínálatukból. Az elektronikus formában letölthető kiadvány szerzői magánkiadás, nyolc dollárért vásárolható meg.

Egy feltehetően álnéven publikáló szerző töltötte fel az Amazon saját, Kindle nevű elektronikus olvasójára letölthető könyvet, ami jelenleg az 5668. legnépszerűbb ebook a kínálatban. A könyv címe The Pedophile's Guide to Love and Pleasure (A pedofilok kézikönyve a szerelemhez és gyönyörhöz), tartalma szerint a gyermekekhez vonzódó felnőttek és az ilyen kapcsolatba keveredő kiskorúak számára nyújt eligazítást - hogy mihez, abba inkább nem gondolunk bele.

Jogos a kérdés, hogyan kerülhet fel egy ilyen kiadvány a könyvesbolt kínálatába, de a válasz egyszerű: az Amazon lehetőséget ad az íróknak arra, hogy saját könyveiket feltöltsék, a hasznon pedig megosztoznak a szerzővel. Az áruház álláspontja pedig az, hogy csak sértő tartalmakat nem közöl, márpedig ez - legalábbis szóvivőjük szerint - csak azért, mert egyeseknek nem tetszik, nem számít annak.

Nem ez az első eset, hogy az Amazon pedofilbotrányba keveredik: 2002-ben egy hasonló témájú könyvet akartak eltávolíttatni a kínálatából, de a cég megtagadta a kérést, és az Understanding Loved Boys and Boylovers még mindig kapható 15 dolláros áron.

Rovatok