Index Vakbarát Hírportál

Lezsák: Támogatni kell az egyházi médiumokat

2010. december 15., szerda 20:50

Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke szerint az ország erkölcsileg szétzüllött, ennek ellensúlyozására anyagilag támogatni kell az egyházi médiumokat; a fideszes politikus, a Nemzeti Fórum elnöke szerdán, a Katolikus egyház  a médiában című rendezvényen arról is beszélt, hogy a szakembergárdára nagy hangsúlyt kell helyezni.

Lezsák Sándor azt mondta, hogy a Magyar Katolikus Rádiónál "elképesztően kevés pénzért dolgoznak", ezért az ottani szakemberek rákényszerülnek arra, hogy máshol is dolgozzanak. Véleménye szerint a közszolgálati médiumokból is hiányoznak azok a műsorok, amelyek értékeket közvetítenek.

Juhász Judit, a Magyar Katolikus Rádió vezérigazgató-helyettese rámutatott: a hagyományos értékeket őrző sajtóorgánumoknak "rettentően nehéz" a helyzetük. Hozzátette: egy felmérés szerint egy évben 190 milliárd forintot költenek reklámokra a médiában, ebből a konzervatív sajtó mindössze 2,8 százalékkal részesedik.

Szólt arról is, hogy felnőtt egy keresztény-konzervatív fiatal generáció, amely nívós munkát végez a katolikus sajtóban, ugyanakkor ők is megszenvedik a pénzhiányt.

Rovatok