Index Vakbarát Hírportál

Horváth Ádám az operaház új főigazgatója

2011. június 1., szerda 13:48 | aznap frissítve

Tavaly szeptemberben nevezte ki Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter az operaház miniszteri biztosának, most az öt jelölt közül őt választotta a szakmai bizottság.

A Magyar Állami Operaházat eddig miniszteri biztosként irányító Horváth Ádámot nevezte ki a dalszínház új főigazgatójává június 1-jei hatállyal Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium közleménye szerint Horváth Ádám kinevezése öt évre szól.A főigazgatói posztra öten pályáztak, közülük a pályázatokat elbíráló kilencfős szakmai bizottság döntő többséggel Horváth Ádámot javasolta a dalszínház élére.

Horváth Ádám operaénekes, akit tavaly szeptemberben nevezett ki Réthelyi Miklós miniszteri biztosnak, és feladata az operaház pénzügyeinek és gazdálkodásának átvilágítása, valamint a Népszabadság információi szerint az inézmény működéshez egy hatékonyabb, korszerűbb "közjogi formáció" előkészítése volt.

Horváth Ádámnak információink szerint nem volt vezetői gyakorlata miniszteri biztosi kinevezése előtt. Tavaly egyébként Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár Harangozó Gyulát kérte fel miniszteri biztosnak, de a minisztérium végül nem támogatta a döntését.

Rovatok