Index Vakbarát Hírportál

Eperjes Károly lelkiismeretén múlik, hol tesz keresztbe

2011. október 27., csütörtök 09:31

Nincs jövője az Új Színháznak Szikora János, az Új Színház jelenlegi művészeti vezetője szerint. Beszélt az Eperjes és közte lévő ellentétekről. Szakonyi Károly sem engedi a Dörner által játszani darabját.

"Megszűnik egyfajta színházi alkotóműhely és utána jön valami, amit talán szellemi süllyedésnek lehet nevezni" - nyilatkozta Szikora János Dörner György pályázati terveiről a Színház.hu-nak.

Az Új Színház jelenlegi művészeti vezetője elárulta, nem tudja, milyen szerpee van Eperjes Károlynak Dörner György kinevezésében. "Eperjes soha nem mondta, hogy neki rosszul esik, hogy nem rá szavaztam győri szakmai bizottsági tagként. Az, hogy a későbbiekben, emiatt hol tesz nekem keresztbe, az ő lelkiismeretén múlik - ha még van neki" - mondta Szikora. Korábbi információink és Gáspár Sándor interjúja alapján úgy látszott, hogy Eperjes Károly az elbukott pályázata miatt fontos lépéseket tett az Új Színház jelenlegi vezetésének lecsereléséhez. "A jövőmet nem az elkövetkező Új Színházban látom, már csak azért sem, mert azt gondolom, annak a színháznak nincs jövője" - mondta még Szikora.

A 80 éves Szakonyi Károly nem engedi bemutatni egyik darabját, a Ha itthon maradnál címűt Dörner György színházában. A művet Dörner pályázatában tévesen írja Ha még maradnálnak. Szakonyi nem félti a magyar drámát, mert sokat visznek színpadra itthon, viszont azt elítéli, hogy megmondják, ki az igazi magyar és nem magyar szerző.

Rovatok