Index Vakbarát Hírportál

Újabb színész szakít Dörner Györggyel

2012. március 30., péntek 19:32 | aznap frissítve

„Megelégeltem a váltást követő mocskos egymásramutogatást, azt, hogy az Új Színház-ügy szereplői mindkét oldalon a művészetet, a színházat használják fel arra, hogy sértettségükben káromolják egymást. Ebben én nem tudok, és nem akarok részt venni” – így fogalmazott a szinhaz.hu-n a héten megjelent közleményében Száraz Dénes, a színház újabb távozó tagja.

A tévésorozatban is játszó Száraz szerint a művészet lényege, hogy a hazugságot és a tehetségtelenséget nem tűri meg, de „ebben az országban mégis inkább az ellenkezőjére látunk példát, nem csak a színházakban”. A mostani helyzetben „azt tartom a legrosszabbnak, hogy egy ilyen kis országban, mint a miénk, egy csöppnyi színházi szakma is ketté tud szakadni, és képes folyamatosan egymás szemébe köpködni”.

A közleményből kiderül: a színész az első társulati döntés után hozta meg a döntését. „Amikor az Új Színház új vezetősége az első társulati ülésen kifejtette milyen színházban gondolkodik és elmondta, azért hívnak ennyi vendéget, mert meg szeretnék mutatni, hogy mit jelent az igazi színészet, az öltözőmben a falba zúztam az öklöm”.

Az Új Színház élére idén február elsején került Dörner György az eddigi igazgató, Mártha István helyére. A színházból azóta távozott Gáspár Sándor, Pokorny Lia, Hirtling István, de felbontották Galkó Balázs szerződését is. A múlt héten pedig Eperjes Károly is bejelentette, hogy elhagyja a színházat.

Rovatok