Index Vakbarát Hírportál

Képtelen volt felolvasni a híreket a műsorvezető a Kossuthon

2012. április 8., vasárnap 23:56 | tizenkét éve frissítve

"Sajnálatos módon 2012. április 8-án, vasárnap 6 órakor a korrektül megszerkesztett hírek a Kossuth Rádióban a hírolvasó rosszulléte miatt zavarosan és hibásan hangzottak el. A Magyar Rádió Zrt. vezetése megértést és elnézést kér mindazoktól, akiket akaratlanul is megsérthettek vagy megbánthattak az elhangzottak." - ezt a közleményt adta ki a közrádió a Facebook-oldalánvasárnap este, miután a rádió online hangtárában törölték a reggel hatos híreket az archívumból.

Auth Magda híreket olvas

A rádiófelvételen hallható, hogy a hírolvasó Auth Magda néhány szót csak többszöri próbálkozás után tudott kimondani, néhány mondatot pedig megismételt. Az egyik nyelvbotlás után például azt mondta: "Na mondom én". Amikor pedig nem találta, hogy hol tartott a szövegben, úgy fogalmazott:„Ne izgulj, ne izgulj”.

A hírek olvasását úgy fejezte be, hogy „Na jól van, vége van, hát mit tudom én”. Ezt követően a rádióban elkezdték beolvasni a sporthíreket, ennek ellenére hallani lehetett, hogy a háttérben megkérdezik Authtól, hogy mi a baja. Erre azt válaszolta, hogy „mit tudom én”.

Auth Magda 2002-ben, amikor a Bolgár György távozásáról szóló hírt olvasta fel a rádióban, azt úgy kommentálta, hogy "na végre". A rádió akkor közleményben kért elnézést a hallgatóktól, és elhatárolódott a megjegyzéstől.

Rovatok