Index Vakbarát Hírportál

Idén is lesz Főzdefeszt Budapesten

2012. május 22., kedd 15:42 | aznap frissítve

A tavalyi több tízezres tömeg után idén június 1-3. között a Mikszáth térre, a Krúdy Gyula utcába és a Szabó Ervin térre várják a sörivókat a Főzdefeszt szervezői, akik 21 magyar sörfőzdét várnak a rendezvényre, többek között olyan új főzdéket, mint az üllői Franzberger, a magyarhertelendi Kapucinus és pilisvörösvári Rotburger.

A miskolci Zip’s Brewhouse mellett újdonságként jelentkezik a dombóvári Kissler sör, a Békésszentandrási Sörfőzde pedig vilmoskörtés különlegességet küld a fesztiválra. A Serforrás a Korty söre mellett elhozza az évek óta Borsodban rejtegetett almás sörét is. Bemutatkozik a Csobánkai Betyár, Öregsör, Bárány is, illetve a Fóti Kézműves Sörfőzde is bemutatja első, még elnevezésre váró 8%-os barna sörét. A csepeli Rizmájer a porterével és a kukoricás Cortezzel száll ringbe, a Stari újra főzi Ír Vörös sörét.

A Hopaholic sátorban a tavalyi dupla fesztiválnyertes Grabanc mellett meg lehet majd kóstolni a a Grabanc fekete változatát és az elsősörös Hopfanatic főzde Bitterfly nevű IPA-ját. A Kálvin téren a Hara’Punk egy kibelezett Trabantból fogja csapolni a Papap O’Hara nevű erősen komlózott sötétbarna sörét. A Házi Sörfőzők sátrában az extrém fekete és édes Olaszházi Bitument lehet megkóstolni.

Idén először lesz a Főzdefeszten standja a Brit Nagykövetségnek a Fuller’s söreivel. Csehekből is erős lesz a felhozatal: standot állít két, Budapesten egyre aktívabb cseh kocsma, a Pivo és a Hrabal, ahol a Nova Paka-i, nymburki, treboni sörök mellett az erős félbarna Zatecet, és a még erősebb fekete Pardubicky Portert, valamint a Kout és a vyskovi sörfőzde söreit is meg lehet kóstolni. A rozsnyói Kaltenecker ismét elhozza majd a Főzdefeszt legdrágább sörét, az exkluzív, 13%-os, Tokaji Aszús hordóban érlelt, fenyős-borókás B27-et.

A Sörmanufaktúra búzasörben utazik: idehozzák a Schneider Weisse Aventinust és a Schneider Weisse Originalt, de itt lesz a Camba Bavaria is jellegzetes, kísérleti komlózású Pale Ale-jével. A Liquid Gold standján az alföldi Sunlight cidert fogják csapolni.

Rovatok